Kafirûn Sûresi Tefsiri

Kafirûn Sûresi Tefsiri

Kafirun Suresi Tefsiri Dilara Tekin @dilaraninpenceresi

Din: borç ve hesap anlamlarına da geliyor yani karşılığı ödenecek olandır. Neyi din edindiyseniz, neyi birinci sıraya koyduysanız; mahşerde onunla karşılaşacaksınız. Allah’ı ilah edinmediyseniz, Allah’ın kurallarını gönlünüzde birinci sıraya koymadıysanız, gönlünüzde ilahlaştırdıklarınızdan mahşer günü medet ummanız gerekir ve zor bir gün olur.

Din başka, devlet başka, yaşam başka… Yok öyle bir şey. Allah bir Allah. Dünya Allah’ın, insan Allah’ın, yaşam Allah’ın, kurallar Allah’ın. Devlet de Allah’ın, sistem de Allah’ın. İşinize gelse de gelmese de, isteseniz de istemeseniz de bu dünya Allah’ın.

Abd deyince; bütün hislerimi, fikirlerimi, yönelimlerimi Allah’a kul etmem gerekiyor. Bunu düşünüyorum. Allah bunu düşünmemi istiyor mu? Bunu hissediyorum. Allah bunu hissetmemi istiyor mu? Şuraya yöneliyorum. Allah buraya yönelmemi istiyor mu? Evet ise yapabilirim. Hayır ise yapamam. Konu bitti. Konu tartışmaya açık değil. Biz Allah’a akıl öğretecek pozisyonda değiliz.

Müşrikler ibadetten kaçmadılar. Onlar çok ibadet ederlerdi. Benliklerini teslim etmeyi reddettiler. Kararlarını kendileri almak istediler. Allah bizim düşünmemizi istemiyor mu, nasıl yani fikirlerimi Allah’a köle etmem mi gerekiyor? Hayır. Allah çok düşünmemizi istiyor. “Akletmez misiniz, düşünmez misiniz?” diyor. İstişare etmemizi istiyor. Hata yapmamızı, doğruyu bulmamızı, o kadar çok düşünmemizi istiyor ki. Ama kulluk hususunda Allah dedi ki “namaz kılacaksın.” Neden namaz kılacağım? Ama neden? Kılacaksın işte. Allah kılmanı istedi. Burada konu bitti. “Örtün” dedi Allah. Bunun mantıklı gerekçeleri nelerdir, feminizme göre bunun uygun yolları var mıdır, ama şöyle bir tefsir de çıkaramaz mıyız… Çıkaramazsınız.

Share:FacebookX
Join the discussion